May 25, 2024

Berikut ialah langkah-langkah tentang cara membuat Tiktok Shop:

  • Buat akaun TikTok. Jika anda belum mempunyai akaun TikTok, anda boleh membuat akaun secara percuma.
  • Pautkan akaun bank anda. Anda perlu memautkan akaun bank ke akaun TikTok anda untuk memproses pembayaran.
  • Serahkan maklumat perniagaan anda. Anda perlu menyerahkan nama, alamat dan nombor telefon perniagaan anda.
  • Tambah produk anda. Anda boleh menambahkan produk ke kedai TikTok anda dengan memuat naik foto dan video produk, dan memasukkan maklumat produk seperti harga, kuantiti dan penerangan.
  • Tetapkan kadar penghantaran dan cukai anda. Anda perlu menetapkan kadar penghantaran dan cukai anda untuk produk anda.
  • Promosikan kedai TikTok anda. Setelah anda menyediakan kedai TikTok anda, anda boleh mula mempromosikannya dengan membuat video boleh beli-belah, menggunakan hashtag berjenama dan menyiarkan iklan.

Berikut ialah beberapa petua tambahan untuk mencipta kedai TikTok yang berjaya:

-- Advertisement --

Buat video produk berkualiti tinggi. Video produk anda hendaklah berkualiti tinggi dan menarik secara visual. Mereka juga harus pendek dan tepat sasaran.
Gunakan hashtag berjenama. Apabila anda membuat video boleh beli-belah, pastikan anda menggunakan hashtag berjenama. Ini akan membantu orang ramai mencari produk anda apabila mereka mencari produk di TikTok.
Jalankan iklan. Anda boleh menyiarkan iklan untuk mempromosikan kedai TikTok anda. Ini adalah cara terbaik untuk menjangkau khalayak yang lebih luas dan menjana lebih banyak jualan.
Dengan mengikuti langkah ini, anda boleh mencipta kedai TikTok yang berjaya dan mula menjual produk anda kepada khalayak global.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!